Muhammad Ali nadrágja és Jordan cipője is vagyonokat érhet

Muhammad Ali nadrágja
Forrás: Sotheby's

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Számos sportóriás ereklyéi keresnek gazdát a Sotheby’s Sports Weeken, összesen négymilliárdnyi bevételt remélnek.

A sportereklyék nagyon hálás területet jelentenek az aukciósházak számára, hiszen nagyon jól körülhatárolható vásárlóközönség szerveződik az egyes sportágak köré, és megvan az a réteg, amelyik hajlandó komoly összegeket áldozni gyűjteményének bővítésére. És ahogyan a legnagyobb rekordok is megdőlnek egyszer, úgy születnek újabb és újabb hősök, akiknek a meccseken viselt ruhadarabjai vagy egyéb személyes tárgyai nagyon kelendőek lehetnek. Viszont az igazi, korszakos zsenik örökzöldek, jól mutatja ezt a Sotheby’s április elejére tervezett Sports Week árveréssorozata, amelyen élő és online liciteken lehet megküzdeni számos különlegességért.

Összesen 350-nél is több ereklye kerül kalapács alá, de van néhány olyan tétel, amit mindenképpen érdemes kiemelni. Például Muhammad Ali fehér-fekete nadrágja, amelyet a Thrilla in Manila néven elhíresült mérkőzésen láthatott rajta a közönség. Az volt Ali és Joe Frazier harmadik, egyben utolsó összecsapása – Ali győzelmével végződött, mivel Frazierék tizennégy menet után feladták. Érdekesség, hogy közel 1600 ütésen osztozott a két kiválóság. A rövidnadrág 4-6 millió dollárt, vagyis akár 2,2 milliárd forintot is megérhet.

Aki valamivel békésebb sportágak iránt rajong, Michael Jordan cipőire is tehet ajánlatot: a Bulls játékosaként az 1996-os NBA-döntő valamelyik találkozóján hordta ezeket az Air Jordan 11-eseket. Ennek 150 millió körüli becsértéke szinte aprópénz Ali nadrágjához mérten. Kobe Bryant nevéhez fűződik az az Adidas Top Ten cipő, ami még újoncként volt a lábán, valamint az a Lakers-mez, amelyet a 2009-es döntő első meccsén öltött magára. Ez utóbbi 900 millió forintnyi áron mehet el. LeBron James idei, 2024-es All Star-trikóját 110 millából lehet megúszni, 180-ból pedig azt a Lakers-szerelést, amelyikben karrierje harmincnyolcezredik pontját szerezte.

Szintén a nagyobb figyelemre számot tartó tételek közé tartozhat majd a jégkorongozó Wayne Gretzky St. Louis Blues-meze az 1995-1996-os szezonból, ennek árát is 180 millió forintra teszik, ahogy a 2015-ben elhunyt baseball-legenda, Ernie Banks szereléséét is, amelyben ötszázadik hazafutását jegyezte. A sportos ereklyékből a számítások szerint akár 12 millió dollár, vagyis akár 4,4 milliárd forint is összejöhet. A fenti számokat ízlelgetve ez nem tűnik elrugaszkodottnak. Az aukció tételeit itt lehet böngészni.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!