Okostelefon, ami 94 napot bír? Durván hangzik, de itt van

Energizer Hard Case P28K
Forrás: Avenir Telecom

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az Avenir Telecom készülékébe 28000 milliamperórás aksi került. Vagy itt már inkább az akku kapott telefonos funkciókat?

Ha van az okostelefonoknak olyan tulajdonsága, amelyek miatt olykor párás szemmel gondolunk vissza a régi, féltéglányi, ám kevésbé sok funkcióval megáldott készülékeinkre, akkor az az üzemidő. Manapság egy-két nappal már simán elégedettek vagyunk, de ha szorgalmasan strapáljuk is a mobilt, nem ritka, hogy egy nap többször is rá kell dugni a töltőre.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Mondjuk nem a Cubot King Kong Start:

Olvasd el ezt is!

Viszont vannak gyártók, amelyek kifejezetten az akkuidőre fókuszálnak, így egész nagy pakkokkal kényeztetik a vevőt, ha nem jelent gondot, hogy ezért cserébe jellemzően nagyobb a méret és a tömeg. Az Avenir Telecom például már évekkel ezelőtt is előrukkolt egy 18 ezer milliamperórás telefonnal, most pedig emelték a tétet, nem is kevéssel: legújabb készülékük 28 ezer mAh-s pakkot kapott.

A telefon az Energizer Hard Case P28K nevet viseli, az Avenir az Energizer márkanevet licenceli hozzá. Azt mondják, a készenléti ideje 2252 óra, vagyis ha nem piszkáljuk, akkor akár majdnem 94 napot is elketyeg egy töltéssel. Ha viszont telefonálunk vele – mert ugye alapvetően erre való –, akkor is ki lehet hozni belőle 122 órát, vagyis picivel több mint öt napot – mármint ha folyamatosan beszélünk rajta. Átlagos felhasználás mellett úgy egy hetet bír.

Ez elég meggyőzően hangzik, ráadásul a masszív, ránézésre is strapabíró készülékház IP69-es védelemmel bír, azaz a pornak teljesen ellenáll, és vízből akár a nagy nyomást is elviseli. Ennek persze ára is van: 27,8 milliméteres vastagság és bődületes, 570 grammos tömeg. Szóval igazi féltéglával van dolgunk – összehasonlításképpen: egy iPhone 15 Plus 201 grammot nyom. A P28K mindemellett okostelefonnak még elég fapados is. Mediatek MT6789 processzora nem a legfrissebb darab, ehhez 8GB RAM és 256 GB-os tárhely tartozik, 5G-t nem tud, 6,78 colos kijelzője pedig 1080p felbontású LCD.

A nem éppen kompakt, de annál tartósabbnak ígérkező mobilt a tervek szerint időn ősszel kezdik forgalmazni globálisan, vagyis csak majdnem, mert az USA-ba nem viszik. Ára 250 dollár, azaz 90 ezer forint körül alakul.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Jármű

7 dolog, amit érdemes megnézetni tavasszal az autódon

Az alapvető karbantartásokon kívül ilyenkor érdemes a klímát is ellenőriztetni, hogy a nagy melegben már minden rendben legyen. De van itt más is.

Kép
Életmód

Súlyos gondokat is jelezhet az éjszakai izzadás

De nem kell azonnal megijedni, lehet, hogy csak a szokásainkon kell finomhangolni.

Kép
Jármű

Eladó Lauda sisakja, amelyben súlyos balesetet szenvedett

Az 1976-os Formula–1-szezon Niki Lauda és James Hunt csatájáról emlékezetes. Na meg arról a balesetről, amelyben Lauda durván megégett.

Kép
Életmód

Egészséges alternatívák: mire cseréljük a feldolgozott élelmiszereket?

Az egészségünkre káros hatással lehetnek a feldolgozott élelmiszerek, de szerencsére számos egészséges alternatíva létezik.

Kép
Szórakozás

Mekkora az univerzum legnagyobb ismert csillaga?

A Napunk hozzá képest csupán egy porszem.

Kép
Szórakozás

6 film, ami annyira sokkoló, hogy sokan csak egyszer voltak képesek megnézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!