Nolan úgy írta meg az Oppenheimert, mint előtte semmi mást

Oppenheimer plakát részlet
Forrás: Oppenheimer / Facebook

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A teljes forgatókönyvet egyes szám első személyben vetette papírra, mintha Robert Oppenheimer szemén át látnánk a történéseket.

Az idei év talán legjobban várt filmje az Oppenheimer, amely parádés szereposztással érkezik júliusban a mozikba. A címszerepet Cillian Murphy alakítja, de rajta kívül mások mellett Emily Bluntot, Matt Damont, Robert Downey Jr.-t, Florence Pugh-t és Rami Maleket is láthatjuk a vásznon. A rendező, egyben forgatókönyvíró pedig Christopher Nolan, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint az Eredet, vagy a Christian Bale főszereplésével készült Batman-trilógia.

Nolan egy friss interjújában arról beszélt, hogy az Oppenheimer egyik korábbi projektjéhez sem hasonlít. Ez pedig nemcsak egy hangzatos marketingszöveg, amire a premier közeledtével szükség van: már a szkript megírása is különbözött minden eddigitől, ugyanis ezúttal Nolan a főszereplő helyébe képzelve magát, egyes szám első személyben vetette papírra a történetet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Úgy fogalmazott, az volt az ötlet, hogy fejébe bújva nézzük meg, J. Robert Oppenheimer maga hogyan élte meg a Manhattan-tervet, az atombomba kifejlesztését, a történelmi jelentőségű fizikai felfedezést. A filmek szerinte sokszor küzdenek azzal, hogy nem tudják jól megjeleníteni az intelligenciát és a zseniket, ezért a nézők kevésbé tudnak azonosulni.

A speciális effektusokat készítő csapat vezetőjének, Andrew Jacksonnak már azzal küldte át a forgatókönyvet, hogy meg kell találni az utat Oppenheimer fejébe, látni kell – és persze megmutatni – azt a világot, amit ő lát: az atomok mozgását, a kvantumvilágot. Éreznie kell a nézőnek a veszélyt, és azt, hogy a találmány milyen fenyegetést jelent. A kihívást pedig az jelentette, hogy mindezt számítógépes animáció nélkül jelenítsék meg.

A film tehát a Cillian Murphy által megformált Oppenheimer szemszögéből mutatja be az eseményeket, elvileg minden esélyt megadva, hogy a moziban ülve is a történet részének érezzük magunkat. Nagy kérdés, hogy ez végül mennyire sikerült nekik, de ha bejött, amit elterveztek, könnyen lehet, hogy ez lesz az év egyik legjobb filmje. Az amerikai mozik július 21-én mutatják be, a magyar premier a tervek szerint július 20-án lesz.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!