Nolan úgy írta meg az Oppenheimert, mint előtte semmi mást

Oppenheimer plakát részlet
Forrás: Oppenheimer / Facebook

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A teljes forgatókönyvet egyes szám első személyben vetette papírra, mintha Robert Oppenheimer szemén át látnánk a történéseket.

Az idei év talán legjobban várt filmje az Oppenheimer, amely parádés szereposztással érkezik júliusban a mozikba. A címszerepet Cillian Murphy alakítja, de rajta kívül mások mellett Emily Bluntot, Matt Damont, Robert Downey Jr.-t, Florence Pugh-t és Rami Maleket is láthatjuk a vásznon. A rendező, egyben forgatókönyvíró pedig Christopher Nolan, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint az Eredet, vagy a Christian Bale főszereplésével készült Batman-trilógia.

Nolan egy friss interjújában arról beszélt, hogy az Oppenheimer egyik korábbi projektjéhez sem hasonlít. Ez pedig nemcsak egy hangzatos marketingszöveg, amire a premier közeledtével szükség van: már a szkript megírása is különbözött minden eddigitől, ugyanis ezúttal Nolan a főszereplő helyébe képzelve magát, egyes szám első személyben vetette papírra a történetet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Úgy fogalmazott, az volt az ötlet, hogy fejébe bújva nézzük meg, J. Robert Oppenheimer maga hogyan élte meg a Manhattan-tervet, az atombomba kifejlesztését, a történelmi jelentőségű fizikai felfedezést. A filmek szerinte sokszor küzdenek azzal, hogy nem tudják jól megjeleníteni az intelligenciát és a zseniket, ezért a nézők kevésbé tudnak azonosulni.

A speciális effektusokat készítő csapat vezetőjének, Andrew Jacksonnak már azzal küldte át a forgatókönyvet, hogy meg kell találni az utat Oppenheimer fejébe, látni kell – és persze megmutatni – azt a világot, amit ő lát: az atomok mozgását, a kvantumvilágot. Éreznie kell a nézőnek a veszélyt, és azt, hogy a találmány milyen fenyegetést jelent. A kihívást pedig az jelentette, hogy mindezt számítógépes animáció nélkül jelenítsék meg.

A film tehát a Cillian Murphy által megformált Oppenheimer szemszögéből mutatja be az eseményeket, elvileg minden esélyt megadva, hogy a moziban ülve is a történet részének érezzük magunkat. Nagy kérdés, hogy ez végül mennyire sikerült nekik, de ha bejött, amit elterveztek, könnyen lehet, hogy ez lesz az év egyik legjobb filmje. Az amerikai mozik július 21-én mutatják be, a magyar premier a tervek szerint július 20-án lesz.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

Autórevizor: Így vernek át, ha autót rendelsz

Csütörtökön napközben megcsörrent a telefonom. Aznap kb. a harmincadik hívás volt, és még nem volt dél. Hullafáradt voltam, hajtós volt a hét. Vidékről hívott egy hölgy, pénteken mennének megnézni/átvenni Budapestre egy korábban megrendelt autót. És az utolsó előtti pillanatokban úgy gondolták, jó ötlet lenne átvizsgáltatni. Mint az alábbiakból kiderül, életük egyik legjobb döntését hozták.

Kép
Életmód

4 alvástípus: te melyikbe tartozol?

Egy friss kutatás segít besorolni magunkat a megfelelő kategóriába, és megmondja, mit jelent ez az egészségünkre nézve.

Kép
Szórakozás

Schwarzenegger: „A rivalizálás Stallonéval előre vitt”

A testépítőből lett színész egy friss interjúban ismerte el, sokat köszönhet kollégájának.

Kép
Szórakozás

Patrick Stewart Star Trek-jelmeze komoly problémákat okozott a színésznek

Sir Patrick Stewart Grammy-díjas brit színész a BBC Radio 1 műsorában nyilatkozott róla, hogy a Star Trek sorozat Picard kapitányaként milyen megpróbáltatásokat kellett kiállnia a forgatásokon.

Kép
Szórakozás

Minden évben meglepte kollégáit A farm, ahol élünk sztárja

Michael Landon igazi úriember volt, nem sajnálta idejét és energiáját, hogy másoknak örömöt szerezzen.

Kép
Életmód

50 nőt perelt be, mert azt mondták, rossz vele randizni

A hölgyek egy Facebook-csoportban rossz partiként említik a férfit. Sok pénzt követel a sérelemért.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!