Egy E46 M3-nál vagányabb a másfél

BMW E46 M3 passzoló utánfutóval
Forrás: Lenny Karenski / Bimmerlife

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Lenny Karenski megtanult hegeszteni, hogy saját magának készíthesse el a világ legmenőbb utánfutóját.

Láttunk már olyat a történelemben, hogy valaki olyan súlyos autóbolond legyen, hogy még az utánfutóját is a kocsijához igazítsa. Egyik kedvencem hasonló műfajban a Wartburg versenyautót szállító Wartburg tréler, de erős versenyző a nyergesvontatóvá alakított Volkswagen T1 busz, ami természetesen egy másik T1-est húz maga után.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Íme, erről beszélek:

Viszont amit Amerikában csinált Lenny Karenski, minden elismerést megérdemel. Egy 2011-es BMW 5 GT-ről, azaz a pre-óriáshódfog éra talán legkevésbé esztétikus BMW-jéről váltott egy 2002-es E46 M3-ra, ami minden szempontból védhető csere, nemcsak szebb, vezetési élményben is többet ad az utóbbi. Ráadásul az E46-ok ma már akár kisebb motorokkal is igazi modern klasszikusok, a szebb példányokat nagyon megbecsüli a piac. Egy nagy hátránya azért volt Lenny számára: kicsinek bizonyult a raktere.

Na, nem arra kell rögtön gondolni, hogy befogta volna kőműves- vagy szobafestő munkákra a csodálatos kupét. Szívesen jár viszont pályanapokra, de a szükséges felszerelés és a szerelt kerekek együtt már túlmutattak az M3 rakodási kapacitásán. Fejébe vette, hogy utánfutót köt a BMW után, de nem akart ám valami abszolút tájidegen torzszülöttel mutatkozni, inkább elhatározta, hogy készít egy tökéletesen passzolót.

Lakóhelyétől nem messze beiratkozott egy suliba, hogy megtanuljon hegeszteni és egyéb fémmegmunkálási feladatokat elvégezni. De ez csak az első lépés volt, kellett még alapanyag is. Talált a neten egy üres M3 Convertible-karosszériát 800 dollárért, csakhogy úgy tizennégy órányi autóútra hirdették. Sikerült viszont megegyeznie az eladóval: lealkudta 500 dollárra az árat, bérelt egy trélert, és elhozta a kasznit. A számára szükségtelen részeket kiárulta, abból vissza is jött a vételár, majd munkához látott. Előre egy Nissan Frontier (a Navara ottani megfelelője) platóajtaját szerelte fel, az összekapcsoláshoz szükséges alkatrészeket Hollandiából szerezte, és persze kellett egy vonóhorog is.

Pihenőhelyként is funkcionál
forrás: Lenny Karenski / Bimmerlife
BMW and chill: pihenőhelyként is funkcionál

Olyan őrületesen sok rakteret amúgy nem nyert az akcióval, pusztán magát a második M3 csomagtartóját: a többi rendelkezésre álló helyet két ülés és egy használható vászontető foglalja el. Így a pályanapokon kényelmesen tud pihengetni, bármikor van árnyék a feje fölött. Miután mindennel elkészült, profira bízta a fényezést, az utánfutó ugyanolyan színben pompázik, mint az M3-as, és nem csoda, hogy mind az utcán, mind a rendezvényeken sokan megnézik.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

Duplázd meg a túrázás élményét, keress geoládákat!

Ha szeretnéd valamivel megfűszerezni a túrázást, próbáld ki a modern kori kincsvadászatot!

Kép
Életmód

5 hatékony módszer a fogyást segítő életmód kialakítására

Szeretnél lefogyni, de nem tudod, hol kezdd? Számtalan módszer létezik, de a legfontosabb az életmódváltás.

Kép
Jármű

Limitált matchbox lett az elektromos G Merciből

A felhasznált fém csaknem teljes egészében újrahasznosított, de a műanyagok is a fenntarthatóságot hirdetik.

Kép
Stílus

Pisifoltos farmer 290 ezerért – ezt a divatot nem érthetjük

Jó esetben inkább elkerülni szeretnénk, hogy így nézzünk ki. Sok pénzért meg már menő?

Kép
Életmód

Öt stressznyelv létezik: a tiéd vajon melyik?

A szeretetnyelvekről már mindenki hallott, de adja magát, hogy akkor stressznyelv is létezik. Te hogyan kezeled a feszültséget?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!