„Hálás vagyok a kudarcaimért” - Interjú George Russell Formula–1-es pilótával

George Russell
Forrás: Karoly Horvath @horvathkaroly

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Tommy Hilfiger 2018 óta a Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team egyik kiemelt partnere, idén tavasszal pedig az Awake NY ruházati márkával együtt piacra dobták a Tommy x Mercedes-AMG F1 x Awake NY elnevezésű kollekciójukat is. A népszerű motorsport által inspirált kollaborációt a Magyar Nagydíj hétvégéjén mutatták be Magyarországon, a budapesti Fashion Streeten.

A launch partyn a Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team egyik pilótája, George Russell is részt vett, mi pedig interjút készíthettünk vele. A brit autóversenyzővel a példaképpé válásról és a nehéz pillanatokkal való megküzdésről beszélgettünk, továbbá azt is elárulta nekünk, hogyan vált magabiztosabbá az öltözködése által.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A nemzetközileg ismert és kedvelt Formula-1 egyik pilótájaként világszerte milliókat érhetsz el. Az életed jelenlegi szakaszában hogyan szeretnéd reprezentálni ezen az elképesztő platformon, amit kaptál autóversenyzőként?

Jó kérdés. Amikor tinédzserként arról álmodozik az ember, hogy Formula–1-es pilótává szeretne válni, még nem feltétlenül gondolkozik azon, milyen örökséget hagyhat majd maga után. (mosolyog) Mára azonban határozottan látom annak a platformnak a jelentőségét, amivel az autóversenyzők rendelkeznek. Éppen ezért fontosnak tartom azt, hogy ha lehetőségünk van rá, motiváljunk másokat, és jóra használjuk azt a felületet, ami a birtokunkban van. Most, huszonöt évesen arra törekszem, hogy inspirálhassak és pozitivitást közvetíthessek.

George Russell a kezében mikrofonnal
forrás: Karoly Horvath @horvathkaroly

Milyen példakép szeretnél lenni a fiatalabb generációk számára?

Számtalan nagyon sikeres személlyel találkozhattam már, és általuk megtanulhattam, hogy a legkiválóbbak két lábbal a földön járnak, végtelenül szerények és elképesztően jó emberek. Rengetegen vannak a világon, akik tehetségesek, de ez nem jelenthet okot arra, hogy az arrogancia eluralkodhasson felettük. Helyes értékrenddel sokra vihetjük az életben. Ez az, amit meg akarok mutatni másoknak, erre szeretném inspirálni őket.

Egy interjúdban elárultad, hogy a legnagyobb nyomást éppen te gyakorlod önmagadra. Objektív tudsz maradni az önkritikát illetően, esetleg hajlamos vagy irreális elvárásokat támasztani a saját teljesítményeddel szemben?

Az objektivitás borzasztóan lényeges, mivel a mi sportágunkban az ember érzelmei leginkább egy hullámvasúthoz hasonlítanak. Ráadásul rengeteg kudarccal kell megküzdenünk a karrierünk során, hiszen mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk: ha ez nem sikerül, azt bukásnak is érezhetjük. Nagyon fontos, hogy minden helyzetben megtaláljuk a pozitívumokat, és tanuljunk azokból a napokból, amikor hibázunk, és erősebben térjünk vissza ezekből az alkalmakból. A pályafutásom legnehezebb pillanataiból hasznosabb leckék váltak, mint a legsikeresebbekből. Hálás vagyok a kudarcaimért.

George Russell autogramkártyája
forrás: Karoly Horvath @horvathkaroly

Ahogyan említetted is, Formula-1-es pilótaként az életedet leginkább egy érzelmi hullámvasútként jellemezheted, és ha jól sejtem, nem egyszerű lelassítani az intenzív hétvégék után. Hogyan találod meg az egyensúlyt a napjaidban?

Mindig azt mondom, felkészültnek kell lenni. Ha valakinek sűrű a beosztása, kell, hogy legyen a tarsolyában néhány stratégia, aminek a segítségével megbirkózhat mindazzal, amit az élet az útjába küld - legyen szó sikerekről, veszteségekről, kudarcokról vagy akár az elfoglaltságról. Tudnod kell, hogyan kezeld például azt, ha hibázol: hagyod, hogy befészkelje magát az elmédbe, lehúzzon és elszívja az energiádat, vagy tanulsz belőle, továbblépsz és meglátod a kudarc pozitívumait? A kulcs a felkészülés és a racionális gondolkodás.

A Tommy Hilfiger kollekciójának darabjai
forrás: Karoly Horvath @horvathkaroly

A stílusunk a megjelenésünk fontos része, ráadásul kiemelt szerepet játszik abban is, hogy mennyire vagyunk magabiztosak. Mi ad neked leginkább önbizalmat az öltözködés terén?

A Tommy Hilfigerrel való együttműködés hatására elkezdtem nagyobb hangsúlyt fektetni az öltözködésemre, és úgy általában a divatra. Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy egy találkozás első öt másodpercében szűrjük le az első benyomásunkat valakiről, anélkül, hogy ez a személy akár csak egy szót is szólhatott volna. Elgondolkodtatott engem az a tény, hogy a kinézetem alapján megítélhetnek engem. Mióta egy kicsit több energiát fektetek a ruhatáramba, magabiztosabb vagyok, főleg, ha olyasvalamit viselek, amiben jól érzem magam. Ezért is tartom szerencsésnek, hogy a Tommy Hilfiger partnere lehetek: akár az úgymond konzervatív brit megjelenésre vágyom, ami közel áll az alapvető stílusomhoz, akár akkor, ha kipróbálnék valami újat. A Tommy x Mercedes-AMG F1 x Awake NY kollekciója például talán nem jellemez engem a mindennapokban, de tanulom élvezni azt is, ha kiléphetek a komfortzónámból. Az a legnagyszerűbb a Tommy Hilfigerben, hogy sokszínű: minden alkalomra akad egy outfit.

Lapozd végig galériánkat is, megtalálod benne a kollekció darabjait!

Galéria / 16 kép

Tommy x Mercedes-AMG F1 x Awake NY

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Kép
Életmód

Heti AKCIÓ: 5 termék, amit most szuper áron szerezhetsz be a Notino oldalán

Ezen a héten is hozunk pár olyan terméket, amiket talán könnyen és szívesen építesz be a szépségápolási rutinodba.

Kép
Jármű

Milliárdokat ért az F1-legenda, Jody Scheckter autógyűjteménye

Jody Scheckter saját kollekciójának tizenkét darabját kínálta eladásra, 1979-es világbajnok Ferrariján kaszált a legtöbbet.

Kép
Életmód

A legújabb nyaralási őrület a sportturizmus

Talán nem is annyira nagy újdonság, de most újra felfutóban van ez az utazási forma.

Kép
Szórakozás

A pokol kapuja: a sziget, amely még James Bond-filmben is szerepelt

Hasima egy elhagyatott sziget, amely Japánhoz tartozik – sötét múltja van, mintegy 1300 ember lelte itt halálát.

Kép
Jármű

100 milliós Rolls-Royce-szal erősített a miami rendőrség

Mindenkit megnyugtatnak: az adófizetőknek egyetlen forintjába sem került az autó.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!