Godzilla-rámen: ennéd a krokodilos levest?

Godzilla-rámen
Forrás: Witch Cat Kwai

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A tajvani Witch Cat Kwai új ételkülönlegessége alaposan megosztotta az embereket. Szerinted menő vagy inkább visszataszító a furcsa leves?

A rámen alapvetően egy japán eredetű tésztaleves, amelyet ma már számos országban készítenek, és rengeteg változata létezik. Lehet benne hal, hús, tojás, kukorica – nagyon sok a lehetőség, minden az ízlésünkön múlik. A tajvani Douliu városában működő Witch Cat Kwai étteremben a jelek szerint elkezdték feszegetni a határokat, már ami az ízlést illeti: újdonságként felkerült az étlapjukra a krokodilos rámen, amit Godzilla-rámenként is emlegetnek.

Nem ítélkeznék, döntse el mindenki maga, hogy ínycsiklandónak vagy undorítónak tartja a furcsa fogást, számomra mindenesetre nem éppen étvágygerjesztő. Az viszont kétségtelen, hogy van benne húzás, tényleg olyan, mintha éppen Godzilla készülne kimászni a tányérunkból. A krokodilvégtagon kívül egyebek mellett fürjtojás, bébikukorica, sertéshús és bambuszrügy is van benne. Mivel azonban a krokodillábakat nem könnyű beszerezni, és az étel elkészítése is elég bonyolult, csupán napi két adagot tálalnak fel belőle. Egy tányér 1500 tajvani új dollárba, vagyis bő 16 ezer forintba kerül.

A krokodillábat megtisztítás után alkohollal dörzsölik be, aztán gyömbért, fokhagymát és zöldhagymát is tartalmazó fűszerkeverékkel ízesítik. Két órán át párolják az étterem saját specialitásának számító alaplében, így összesen mintegy három órát dolgoznak vele. A legtöbb vendég szerint amúgy a krokodilhús a csirkére hasonlít, csak éppen rugalmasabb és lágyabb. Az éttermet vezető – és csak keresztnevét vállaló – Chien szerint leginkább a csirkelábhoz fogható. A krokodilok fogyasztása, sőt étkezési célú tenyésztése amúgy Tajvanon teljesen törvényes.

Ha valaki megkóstolná a Witch Cat Kwai megosztó különlegességét, hosszú várólistára kénytelen feliratkozni. A napi két adag eleve behatárolja a lehetőségeket, a naptár már augusztusig teljesen megtelt.

Forrás: CNN

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Jármű

Lehet takarékos, ami ekkora? – Teszt: Honda CR-V e:HEV AWD Advance

A Honda szinte mindent belecsomagolt a CR-V-be, amire manapság a legtöbb autóvásárló vágyhat: itt egy jó nagy SUV vagány formatervvel, kényelmes belsővel, hibridhajtással. De mit tud a valóságban, és mennyire lehet takarékos egy kis villannyal megtámogatva egy 1,8 tonnás óriás?

Kép
Életmód

Két éve vonaton él a 17 éves német srác

A fiatal Lasse Stolley szoftverfejlesztőként dolgozik, de így mindig oda megy, ahová éppen kedve van.

Kép
Életmód

Lehet, hogy mindig is rosszul zuhanyoztál?

A tisztálkodás legjobb módja mindig a legegyszerűbb, a szakember szerint kár is kísérletezni.

Kép
Tech

Jön a svájci bicska, amiből hiányzik a kés

A Victorinox érdekes lépésre szánta el magát, de azért nem kell félni, maradnak a hagyományosabb változatok is.

Kép
Szórakozás

Amikor a csodalámpa nem mese: milliókat nyert egy pár

Egy kincskereső játékba szálltak be, amelynek végén rá is találtak a hatalmas nyereménnyel járó lámpásra.

Kép
Szórakozás

10 párharc a fociban, ami túlmutat a puszta rivalizáláson

Már hetekkel a meccs előtt izzik a levegő a csapatok háza táján

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!