Az óra, aminek nem a pontosság a csábereje – interjú: Ricardo Guadalupe, az Hublot vezérigazgatója

Hublot Classic Fusion
Forrás: Hublot

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Hublot budapesti üzlete egy korszerűsítést és arculatfrissítést követően nyitott újra, az ünnepi sajtóeseményen az Hublot vezérigazgatójával, Ricardo Guadalupe-pal beszélgettünk.

Ricardo Guadalupe svájci-spanyol családba született 1965-ben, tanulmányai után rögtön a luxusóra-iparágban helyezkedett el, és már fiatalon olyan márkáknak dolgozott, mint a Bulgari vagy a Blancpain. A Hublot-hoz 2004-ben lépett be, nagy szerepe volt a cég üzleti stratégiájának átalakításában és több új design koncepció, valamint innováció bevezetésében.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

- Minden ruhadarab és kiegészítő, amit hordunk, elmond rólunk valamit. Mit mond el a viselőjéről egy Hublot óra?

- A Hublot mechanikus órákat gyárt, amelyeknek már nem a pontos idő jelzése az elsődleges funkciójuk. Nem titok, hogy egy mechanikus óra havonta akár perceket is veszíthet a pontosságából. Aki egy Hublot órát visel, általában így akarja kifejezni magát. A Hublot ’Art of Fusion’ koncepciója éppen ezért komoly hangsúlyt fektet arra, hogy a hagyományos brandektől eltérő, különleges órákat alkosson. Egyrészt különleges alapanyagokkal dolgozunk: kerámiával, gumival és karbonnal, másrészt fontos, hogy a mozgás mindig a design szerves része, gyakran látványosak az óraszerkezet mozgó elemei. Harmadrészt pedig törekszünk arra, hogy a sport- és kulturális életben kialakított kollaborációkon keresztül is meghatározzuk a Hublot identitását.

- Az együttműködések palettája elég széles, zenei területen például a klasszikus zongoraművész Lang Lang és az elektronikus zenei producer DJ Snake egyaránt Hublot márkanagykövet. Milyen elv mentén kötik ezeket a partnerségeket?

- Lang Lang és DJ Snake mindketten igazi modern emberek, ez köti össze őket a Hublot-val. DJ Snake-kel egy mykonosi koncertjén találkoztam, ahol kiderült, hogy nagy rajongója a márkának, ez pedig mindig fontos szempont, az arcaink kiválasztásánál. A világhírű Lang Lang felkérésével pedig nem csak egy igazán felkapott személyiséget állítottunk a Hublot mellé, de a kínai kultúra felé is nyitottunk, hiszen hazájában hatalmas népszerűségnek örvend. Általánosan igaz egyébként, hogy az együttműködések kialakításakor szűz területeket keresünk. A sportban például mi dolgoztunk először futballistákkal, például Diego Maradonával és Kylian Mbappéval, miközben a hagyományos márkák a golfozók, síelők és teniszezők körül tolongtak.

Galéria / 5 kép

Hublot Boutique újranyitás

Megnézem a galériát

- Amikor a Hublot-hoz érkezett, a márka még elsősorban a kvarcóráiról volt híres, a gyártás fókuszát ön állította át a mechanikus órák felé. Mi volt a stratégiája a váltás mögött?

- A cél az volt, hogy a legnagyobb óragyártók közé emelkedjünk. Ezt úgy lehet megtenni, ha kidolgozunk egy saját mechanikát, ami egy mechanikus óra lelke. Ez egy rendkívül bonyolult műszaki folyamat, ami 10-15 évet is igénybe vehet. Nekünk azért sikerült gyorsabban haladnunk, mert az első modellekhez a már létező Valjoux mechanikát adaptáltuk, miközben a saját fejlesztésű mechanikánkon is elkezdtünk dolgozni. Ennek a munkának az eredménye például az Unico szerkezet is, ma pont egy ilyen óra van rajtam, a Big Bang Unico.

- A 60-as években a kvarcórák népszerűsége hozta el a mechanikus órák legnagyobb válságát. Lehetséges, hogy az okosórák megjelenése ismét krízissel fenyegeti az iparágat?

- Az Apple Watch kezdetben valóban rontotta a svájci órák eladási számait a 200-400 eurós kategóriában. A 3000 euro felett kezdődő high-end szegmensre viszont valójában nincsenek hatással, sőt az elmúlt pár évben egyre többen, főleg fiatalok váltanak okosóráról mechanikusra.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Tech

Nagyon vágysz egy öngyújtÓRA? A Franck Muller megcsinálta

A Master Lighter egészen szokatlan koncepciót valósít meg, de miért ne csinálták volna meg, ha megtehetik?

Kép
Stílus

Ezekért a tetoválásokért őrülnek meg a milleniálok

Tetoválóművészek mondták el, melyek az Y-generáció kedvenc motívumai.

Kép
Szórakozás

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Szórakozás

Duplázd meg a túrázás élményét, keress geoládákat!

Ha szeretnéd valamivel megfűszerezni a túrázást, próbáld ki a modern kori kincsvadászatot!

Kép
Életmód

5 hatékony módszer a fogyást segítő életmód kialakítására

Szeretnél lefogyni, de nem tudod, hol kezdd? Számtalan módszer létezik, de a legfontosabb az életmódváltás.

Kép
Jármű

Limitált matchbox lett az elektromos G Merciből

A felhasznált fém csaknem teljes egészében újrahasznosított, de a műanyagok is a fenntarthatóságot hirdetik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!