Itt az utóbbi évek legszebb BMW-je, de vajon megkapjuk?

BMW Concept Touring Coupé
Forrás: BMW

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Concept Touring Coupé minden porcikája gyönyörű, de eredetileg csak tanulmánynak készült. Mégis lehet, hogy elcsábulnak a bajorok.

Az elmúlt néhány évben rengeteg kritika érte a BMW-t egyes modelljeinek formaterve miatt. Hogy ezek jogosak voltak-e vagy sem, elég erőteljesen ízlés kérdése, személy szerint azt a tábort erősítem, amelyik nem igazán tapsol az egyebek mellett az X7 és az XM által képviselt, nagy arcú vonulatnak. Közben viszont azt is bizonyítják időről időre, hogy nem felejtettek el szép autókat rajzolni, emlékezzünk csak az M4 CSL-re, a 3.0 CSL-re, vagy akár az M3 CS-re.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A BMW M3 CS közel 60 millió forintba kerül, hogy miért, arról itt írtunk:

Most pedig itt egy újabb csodálatos BMW, talán az utóbbi időszak legszebbje, a Concept Touring Coupé, amelyet a Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023 rendezvényen lepleztek le. A név már sugallja is, miféle géppel van dolgunk, hiszen egyszerre Touring is, meg Coupé is: egy kétajtós kombi, kupés tetővonallal, afféle shooting brake. Ha úgy tetszik, akár a kilencvenes-kétezres évek fordulójának Z3 kupéja, valamint a későbbi Z4 kupé kapott szellemi örököst.

BMW Concept Touring Coupé
forrás: BMW
Egyelőre biztosan nem sokan csinálhatják ezt utána: egyedi példány, beleülni szinte lehetetlen

A friss koncepció is az aktuális Z4-esen – ez az, amit a Toyotával közösen fejlesztettek, testvérmodellje a Supra – alapszik. Ami a formát illeti, a vonalvezetése kifejezetten lágy, kellemes, a Sparkling Lario fantázianevű fényezés pedig a kimondottan ehhez kikevert színt takarja, kék üvegpelyhekkel szórták meg a szürkésbarnát, igen látványos lett. A sziluett kissé talán a Ferrari FF-et is idézi. Különlegesek azok az ötágú, de húsz küllővel rendelkező felnik is, amelyek elöl 20, hátul 21 colosak.

A beltérben természetesen minden a sofőrről szól, régi BMW-s fogás a sofőr felé forduló műszerfal. A kéttónusú bőrözés egy olasz manufaktúra, a Poltrona Frau munkája, szép kontrasztot ad. Ennek a kombinációnak is van saját neve: Dusty Joe. A szintén igényesen bőrözött csomagtérbe kár lenne hanyagul behajítani lestrapált bőröndjeinket, ezért aztán a Schedoni készített egy olyan szettet, ami két nagyobb és két kisebb poggyászból, továbbá egy ruhazsákból áll, és természetesen az autó méreteihez illeszkedik. A motorválasztás nagyon jól passzol a csodás formához, és a hangulathoz, amit a Concept Touring Coupé áraszt: háromliteres, kétturbós, 340 lóerős sorhatos került az orrába, amit jól ismerhetünk egyebek mellett a Z4 M40i-ből is.

BMW Concept Touring Coupé
forrás: BMW
A beltér is gyönyörű

A rossz hír, hogy a BMW szándéka szerint ez a kézzel készült, egyedi autó nem is marad más, mint egyszeri tanulmány, az eredeti tervek alapján nem megy sorozatgyártásba. A márka vezető formatervezője, Adrian van Hooydonk azonban kicsivel a bemutató után már arról beszélt, megfelelő érdeklődés esetén készek megfontolni a dolgot, és akár egy nagyon alacsony példányszámú, hozzávetőleg ötvendarabos széria mégis elkészülhetne. Majd meglátjuk!

Addig is, lapozd végig galériánkat a Concept Touring Coupé képeivel:

Galéria / 10 kép

BMW Concept Touring Coupé

Megnézem a galériát

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Stílus

Pisifoltos farmer 290 ezerért – ezt a divatot nem érthetjük

Jó esetben inkább elkerülni szeretnénk, hogy így nézzünk ki. Sok pénzért meg már menő?

Kép
Életmód

Öt stressznyelv létezik: a tiéd vajon melyik?

A szeretetnyelvekről már mindenki hallott, de adja magát, hogy akkor stressznyelv is létezik. Te hogyan kezeled a feszültséget?

Kép
Életmód

Potencianövelő ételek a férfiasság fokozásához

A férfiasság fokozása természetes módon? Lehetetlennek tűnik, ugye? Pedig némi étrendváltoztatással lehetséges.

Kép
Tech

Darth Vader vagy a Halálcsillag vigyázzon a telefonodra?

A Star Wars-nap alkalmából megérkeztek a Casetify témába vágó tokjai.

Kép
Szórakozás

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!