XM Label Red: a valaha volt legerősebb M-es BMW

BMW XM Label Red
Forrás: BMW

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Fenyegető vörös orrlyukakkal fújtat a nyakunkba, V8-asa és villanymotorja is van.

A BMW M divíziója, vagy ha úgy tetszik, motorsportrészlege, háztáji tuningcége tavaly ünnepelte fennállása ötvenedik évfordulóját. Ebből az alkalomból mutattak is be pár izgalmas modellt, mind közül a 3.0 CSL volt a legérdekesebb, ami egy ikonikus gépük szellemi örökösének tekinthető. A nagy gurításokból viszont erre az évre sem fogytak ki, és leleplezték az eddigi legerősebb szériagyártású M-es BMW-t. Íme, az XM Label Red.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
BMW XM Label Red hátulról
forrás: BMW
Nincs olyan szöge, ahonnan ne lenne félelmetes

Már maga az alap XM is egy minden porcikájában túlzó, egyben pedig megosztó autónak bizonyult, ez a tavaly őszi premier után azonnal meglátszott. A Label Red még annál is fenyegetőbbre sikerült, a fényezéssel jó kontrasztot mutatnak a Toronto Red vörös betétek, így keretezték be a veséket is: mintha nagy, vörös orrlyukakkal fújtatna a nyakunkba a bitang erős batár.

BMW XM Label Red hátulról
forrás: BMW
Nem mintha önmagában nem lenne elég durva az a vese, de a piros kontúr még vadabbá teszi

Természetesen a beltérben is meghatározó a vörös. Nemcsak a kontrasztvarrásban jelenik meg, hanem az üléstámlák bőrén, a szellőzőrostélyokon és a kormány egyes kezelőszervein is. Az ívelt kijelzőn is M-specifikusan jelennek meg a tartalmak, a középkonzol vezérlőpanelje szintén kizárólag az M-es modellekben látható. Lesz egy limitált szériás kivitel is, amely az Individual Frozen Black fényezést kapja, ebből mindössze ötszáz darab készül, világszerte ennyivel terveznek. Ezekben a példányokban a képernyő alatti plaketten tüntetik fel a sorszámot.

BMW XM Label Red hátulról
forrás: BMW
Vörös és fekete, de nem Stendhal, mi az? A BMW XM Label Red belseje

Az M Hybrid hajtáslánc része egy V8-as benzinmotor, valamint az M Steptronic nyolcgangos automata váltóba épített villanymotor. Előbbi önmagában is 585, utóbbi 197 lóerőt tud, a rendszerteljesítmény pedig 748 lóerő – laza 95-öt dobtak rá a mezei XM-re. A csúcsnyomaték 200 newtonméterrel nőtt, kereken 1000-re. Ezek nemcsak utcai mércével döbbenetes számok, a hasonló hajtásrendszerrel szerelt BMW M Hybrid V8 Le Mans-i versenyautó sem tud ennyit – természetesen ott azért a szabályok jelentette korlátokat is figyelembe kellett venniük a mérnököknek. Az XM Label Redből az M xDrive összkerékhajtás és az M Sport differenciálmű sem maradt ki.

BMW XM Label Red hátulról
forrás: BMW
Mindenhol hangsúlyozzák, hogy ez egy M-es modell

A 25,7 kWh-s nettó kapacitású akkumulátort konnektorból is tölthetjük, és akár 75-83 kilométernyi tisztán elektromos hatótávot is remélhetünk. Ilyen üzemben 140 km/h a végsebesség, a BMW Iconic Sounds Electric portfóliója szolgáltatja a hangaláfestést, amiben Hans Zimmer zeneszerző munkája is benne van. De teljesen megértem, ha valaki szívesebben hallgatja a V8-ast. Egyébként a nulla-százas sprintet 3,8 másodperc alatt tudja a hatalmas hobbiterepjáró, a vége 250 km/h, de ez természetesen elektronikus korlátozás, M Driver's Package-dzsel 290 km/h-ig is hajszolhatjuk. A vezetéssegítő csomagban – alapfelszereltség a Driving Assistant – egyebek mellett frontális ütközésre, sávelhagyásra figyelmeztető, éberségfigyelő, valamint kikerülési segédlet is van. A feláras Driving Assistant Professional Stop & Go funkciós aktív tempomatot, kormányzó- és sávtartó asszisztenst, aktív navigációt, forgalmi jelzéseket felismerő rendszert is tartalmaz.

Az autót élőben az áprilisi Sanghaji Autószalonon állítják ki először, míg megrendelni április 28-tól lehet a márkakereskedésekben.

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

Duplázd meg a túrázás élményét, keress geoládákat!

Ha szeretnéd valamivel megfűszerezni a túrázást, próbáld ki a modern kori kincsvadászatot!

Kép
Életmód

5 hatékony módszer a fogyást segítő életmód kialakítására

Szeretnél lefogyni, de nem tudod, hol kezdd? Számtalan módszer létezik, de a legfontosabb az életmódváltás.

Kép
Jármű

Limitált matchbox lett az elektromos G Merciből

A felhasznált fém csaknem teljes egészében újrahasznosított, de a műanyagok is a fenntarthatóságot hirdetik.

Kép
Stílus

Pisifoltos farmer 290 ezerért – ezt a divatot nem érthetjük

Jó esetben inkább elkerülni szeretnénk, hogy így nézzünk ki. Sok pénzért meg már menő?

Kép
Életmód

Öt stressznyelv létezik: a tiéd vajon melyik?

A szeretetnyelvekről már mindenki hallott, de adja magát, hogy akkor stressznyelv is létezik. Te hogyan kezeled a feszültséget?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!