90 éves a világ legidősebb testépítője

Jim Arrington
Forrás: Guinness World Records

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Jim Arrington gyerekként sokat betegeskedett, ennek akart véget vetni, amikor elkezdett konditerembe járni. Nem tud leállni.

Úgy tartja a mondás, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Ezek alapján az amerikai Jim Arrington legfeljebb harminc és negyven között lehet, máig sikerrel szerepel különböző testépítőversenyeken. Valójában viszont sokkal idősebb annál: a világ legidősebb bodybuildereként tartják számon, és szeptember elsején már a 91. életévét tölti be.

Arrington nyolc éve birtokolja a legidősebb testépítő címét, a Guinness-rekordok bizottsága 2015-ben ítélte ezt oda neki, néhány dolog azóta sem változott: Jim jó erőben érzi magát, nem kopott meg az elszántsága és akaratereje sem. Nemrég a nevadai Renóban mérette meg magát az IFBB Professional League rendezvényén, ahol egyrészt megnyerte a 80 év fölöttiek kategóriáját (oké, ő volt az egyetlen induló), másrészt pedig a 70-esek között is harmadik lett, vagyis a csaknem húsz évvel fiatalabbakkal szemben is kiválóan helytállt.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Jim Arrington fiatalon és mostanság
forrás: Guinness World Records
Jim Arrington fiatalon és mostanság

Pedig élete nem feltétlenül úgy indult, hogy ilyen karriert fusson be: koraszülött volt, másfél hónappal hamarabb érkezett, mint azt szülei várták, mindössze 2,5 kilogrammot nyomott. Később sem volt kifogástalan az egészsége. Nemcsak az asztma nehezítette mindennapjait, azon kívül is gyakran betegeskedett. 1947-ben, 15 éves korában érezte, ez nem mehet így tovább. Akkor kezdett súlyt emelni. Azt mondja, szuperhős akart lenni.

Azóta is ez a szenvedélye, hetente háromszor látogat el a terembe, kétórás edzések szerepelnek a programjában. Az egyik ottani edző szerint a vendégek legalább kétharmadánál többet dolgozik, és jobban teljesít. Egyik legfőbb erőssége az alkalmazkodókészsége, ugyanis tisztában van azzal, hogy ami egy bizonyos korban működik, az később már nem biztos, ezért folyamatosan az aktuális állapotához igazítja a gyakorlatokat. Sőt, diétáját is, hiszen még így, kilencvenévesen is odafigyel a táplálkozására. Korábban nagyon sok tejet és marhahúst fogyasztott, részben azért, mert sok más élelmiszerrel ellentétben ezekre nem volt allergiás. Később viszont jelentkezett valamiféle érzékenység, gyulladások léptek fel, ezért alaposan átalakította az étrendjét, egyebek mellett az olívaolaj és a gomba játszik benne fontos szerepet.

Jim Arrington rekorder lett
forrás: Guinness World Records
2015 óta hivatalosan is ő a legidősebb testépítő

Egyébként testével soha nem volt maradéktalanul elégedett, talán ez is az egyik titka: éppen ebből merített mindig motivációt, törekedett a jobbra és a még jobbra. Amikor másokra nézett, és elismerésre méltóan kidolgozott izomzatot látott, arra gondolt, csak akkor győzheti le ezeket az embereket, ha többet és jobban edz.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!