Rácz Jenő: Már a konyha sem az a kegyetlen hely, mint tíz évvel ezelőtt"

Rácz Jenő
Forrás: Demeter Vanda / InStyle MEN

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Michelin-csillagos séf mesélt a nehéz kezdetekről, a státszszimbólumok üldözéséről és a hazai ízlésről.

"Egy csepeli vendéglátóipari szakközépiskolából indultam neki a világnak. Nem volt szalagavató bálom, nem olvastam el azokat a kötelező olvasmányokat, amelyeket a kortársaim igen. Ám utazásaimnak, az ismeretlen kultúrákkal való találkozásoknak köszönhetően olyan dolgokat tanultam meg, amelyekre másnak nem volt lehetősége. A világ majdnem minden pontján dolgoztam, sok érdekes emberrel találkoztam. Évekig ingyen vagy minimális fizetésért cserébe vállaltam a különböző feladatokat, hogy minél több tapasztalatot szerezzek."

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

- meséli Rácz Jenő az InStyle MEN-nek adott interjúban a pályája kezdetéről, illetve arról, érezte-e bármikor hátrányát annak, hogy szakmunkásként kezdte a pályáját.

Az őszi lapszámban olvasható interjúban mesélt a státuszszimbólumokhoz fűződő viszonyáról, a korszakról, amikor a világ legjobbjának kikiáltott étteremben dolgozva buszjegyre sem volt pénze, illetve a tévés munkákról.

Rácz Jenő szerint egyébként ma már átalakult a szakácsszakma, legalábbis ahhoz képest, amikor ő volt pályakezdő:

"Valójában már a konyha sem az a kegyetlen hely, mint mondjuk, tíz évvel ezelőtt, amikor a séf azért is pofon vágott, ha megszólaltam, amikor csendben kellett volna maradnom. Vágtak hozzám kanalakat, követtek el velem szemben verbális abúzust. Volt, hogy azért küldtek haza, mert a papírlap, amellyel naponta ellenőrizték, mennyire voltam frissen borotválkozva, megakadt a borostámban. Ezzel együtt azt gondolom, ennek a poroszos iskolának is megvolt a maga előnye. Ma azt látom, hogy elkapatott tini srácok jönnek-mennek a konyhában, okoskodnak csipesszel a kezükben, és még csak alázat sincs sokukban, tisztelet a kivételnek."


Az InStyle Men magazin őszi számát mindenhol megtalálod: a szuper- és hipermarketekben, a benzinkutakon és természetesen az Inmedio, valamint a Relay polcain is!

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!