Négy napig csak színház Ferencváros szívében

Négy napig csak színház Ferencváros szívében

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A ferencvárosi Broadwayként ismert Ráday utca idén is megtelik élettel november 2-5. között, amikor újra megrendezik a már hagyománnyá vált színházi fesztivált. Az Itt és Most Társulat, a Kettőspont Színház, a MáSzínház, a Pinceszínház és a Stúdió K, valamint a VerShaker produkció közösen mutatja be a Ráday Utcai Színházi Találkozót (RUSZT).

A Magyar Fesztivál Szövetség minősített fesztiváljai közé bekerült rendezvényre idén öt színház öt minielőadásának megírására öt szerzőt kértek fel. Központban az elhíresült ferencvárosi pad lesz, amit átfestett már mindenki. Az 5x5: #szabadaPad sok kérdést vet fel: Miért változik a pad színe? Ugyanazt látjuk-e, ha ugyanarra a padra nézünk? Kik lehetnek a titokzatos padfestők? És mit szólnak mindehhez füvek, fák, madarak, polgárok és koldusok, költők és diákok, és maguk a padok, amelyek talán csak padok szeretnének maradni. Az öt színházból indulva a nézők különböző sorrendben láthatják az alkotásokat, különböző befogadói tapasztalatokat szerezve.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép

A szerzőkkel a fesztivál nyitóeseményére szervezett beszélgetésen is lehet majd találkozni (2023. 11. 02.), az ősbemutatót pedig egy nappal később nézhetik meg az érdeklődők. A többi napra mind az öt színház szervezett ősbemutatókat és már műsoron lévő sikerdarabokat is, de családi-és gyermekprogramok, közösségépítő események, interaktív játékok, kiállítások és koncertek is a programkínálat részét képezik.

A Ráday Soho Off Broadway vezetett kocsmatúráján (2023.11.02.) megismerhetjük a ma színházként funkcionáló épületek történelmét és érdekes helyi anekdotákról hallhatunk. A VerShaker interaktív városjátéka során egy "verskereső térképpel” barangolhatunk a környéken, de a VerShaker produkció emellett Versmegfejtő beszélgetéssel (Nagypál Gábor), valamint Költő- és kötetbemutatóval (Áfra János) is kapcsolódik a fesztiválhoz, amelyek során Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma Díjas színművésze beszélget a meghívott alkotókkal.

Kép

Idén - a European Festivals Fund for Emerging Artists - EFFEA támogatásának hála - külföldi vendégelőadók is bekapcsolódnak a programba, workshopokat és angol nyelvű színházi előadásokat tartanak majd.

„A RUSZT célja, hogy úgy kínáljon magas minőségű színházi és művészeti programokat, hogy kihasználja a lokális sajátosságokat, és azokon túlmutatóan is értéket közvetítsen. Az itt található színházi és társművészeti alkotóközösségek helyzete példa nélküli, nem csak a fizikai közelség szempontjából, de az együttműködési hajlandóságot illetően is – sokszínűségünk egyszerre jelent lehetőséget és kihívást. 2023-ban éppen ezért az egymást kiegészítő ellentétekre fókuszálunk, mert szerintünk a különbségek vonzzák egymást” – mondta Bán-Horváth Veronika, az Itt és Most Társulat művészeti vezetője.

A RUSZT Ferencváros Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Különleges illatok, amiket autógyártóknak köszönhetünk

Nemcsak luxusmárkák készítenek exkluzív parfümöket, olykor teljesen hétköznapi márkák is belevágnak.

Kép
Jármű

Vége a találgatásnak: itt az új Bugatti hiperautó, a Tourbillon

A Veyron és a Chiron után itt a következő über-sportkocsi, amely szakít a W16-os hagyományokkal.

Kép
Jármű

5 izgalmas autós kirándulás, amit nem érdemes kihagyni idén nyáron

Amikor Magyarországon el akarunk jutni valahova, jellemzően a leggyorsabb megoldást, azaz az autópályákat és főútvonalakat választjuk. Vannak azonban olyan különlegesen szép autós útvonalak, amikért érdemes valamivel hosszabban vezetni – és akár önmagukban is megérnek egy hétvégi kirándulást.

Kép
Tech

Zenekedvelők előnyben: nyolc hangszórós táblagép a Lenovótól

A Lenovo Tab Plust kifejezetten a zene szerelmeseinek szánták. A táblagép önálló Bluetooth-hangszóróként is használható.

Kép
Tech

Videójáték lesz a 90-es évek kultklasszikusából

A Csillagközi invázió alapján készült játéknak már a megjelenési dátuma is megvan.

Kép
Szórakozás

Rablótámadás miatt került kórházba Roby Baggio

Az olasz futball-legenda családjával nézte az olasz–spanyol Eb-meccset, amikor fegyveresek törtek be otthonába.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!