Dühében kivágta az ablakon olimpiai aranyát Shaq O’Neal

Shaquille O'Neal
Forrás: Stephen M. Dowell / Orlando Sentinel / Tribune News Service / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Shaquille O’Neal olyan dühös volt az 1996-os olimpiai győzelem után, hogy mezben indult haza, közben kidobta az érmet. Elárulta, miért.

Az amerikai férfi kosárlabda-válogatott nem kevesebb mint tizenkilencszer nyerte meg az olimpiát – a győztes csapatok közül az 1992-esre aggatták rá a Dream Team nevet, azonban a legemlékezetesebb sikerek közt emlegethetjük az 1996-ost is, hiszen hazai pályán, Atlantában húzták be az újabb aranyérmet. A döntőben a szintén nem gyenge Jugoszláviát mosták le 95–69-re, de nem volt mindenki felhőtlenül vidám.

Shaquille O’Neal most a The Big Podcast egyik adásában mesélte el, hogy annyira dühös volt, amiért alig kapott lehetőséget a fináléban, hogy át sem öltözött, mezben vágta magát autóba, elindult haza, de még útközben kihajította a kocsiablakon az aranyérmet, ami azóta sem került elő. Mondjuk lenne bőven terület, amit át kellene fésülni, hiszen az olimpiának otthont adó Atlanta és O’Neal akkori otthona, Orlando között laza 700 kilométer a távolság.

De mi is állt pontosan a háttérben? Shaq szinte végigjátszotta a tornát, úgy érezte, hogy kulcsszerepe volt a döntőbe jutásban. Azonban a finálé előtt azt mondta neki az edző, Lenny Wilkens: „Lehet, hogy ez lesz David Robinson utolsó meccse a válogatottban. Most több játékidőt kaphatna.” O’Neal erre azt felelte, hogy persze, király, de ami ezután következett, arra aligha számított: „Egyáltalán nem is küldött be, csak kábé az utolsó két percre (a jegyzőkönyv szerint összesen öt percet játszott – a szerk.).” A 216 centis óriás elégedetlensége ugyan részben érthető volt, azonban a krónikákból azt sem szabad kihagyni, hogy Robinson 28 pontot és 7 lepattanót szerezve csapata legjobbjai közé tartozott.

Most tehát az I-75-ös autópálya mentén ott pihen valahol egy olimpiai aranyérem, hacsak meg nem találta azóta valaki. Egy olyan medál, amelynek vélhetően központi helye lenne Shaq amúgy sem szegényes vitrinjében, mivel ez az egyetlen ötkarikás aranya. Ami pedig az 1996-os csapatot illeti, O’Neal és Robinson mellett olyan nevek szerepeltek benne, mint Charles Barkley, Penny Hardaway, Scottie Pippen, Karl Malone, Reggie Miller, John Stockton, Hakeem Olajuwon, Grant Hill, Gary Payton és Mitch Ritchmond.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Életmód

Hónapról hónapra élnek az Y- és Z-generáció tagjai

Örülnek, ha a számlákat ki tudják fizetni, leghamarabb a felsőoktatáson spórolnak.

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!