Dühében kivágta az ablakon olimpiai aranyát Shaq O’Neal

Shaquille O'Neal
Forrás: Stephen M. Dowell / Orlando Sentinel / Tribune News Service / Getty Images

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Shaquille O’Neal olyan dühös volt az 1996-os olimpiai győzelem után, hogy mezben indult haza, közben kidobta az érmet. Elárulta, miért.

Az amerikai férfi kosárlabda-válogatott nem kevesebb mint tizenkilencszer nyerte meg az olimpiát – a győztes csapatok közül az 1992-esre aggatták rá a Dream Team nevet, azonban a legemlékezetesebb sikerek közt emlegethetjük az 1996-ost is, hiszen hazai pályán, Atlantában húzták be az újabb aranyérmet. A döntőben a szintén nem gyenge Jugoszláviát mosták le 95–69-re, de nem volt mindenki felhőtlenül vidám.

Shaquille O’Neal most a The Big Podcast egyik adásában mesélte el, hogy annyira dühös volt, amiért alig kapott lehetőséget a fináléban, hogy át sem öltözött, mezben vágta magát autóba, elindult haza, de még útközben kihajította a kocsiablakon az aranyérmet, ami azóta sem került elő. Mondjuk lenne bőven terület, amit át kellene fésülni, hiszen az olimpiának otthont adó Atlanta és O’Neal akkori otthona, Orlando között laza 700 kilométer a távolság.

De mi is állt pontosan a háttérben? Shaq szinte végigjátszotta a tornát, úgy érezte, hogy kulcsszerepe volt a döntőbe jutásban. Azonban a finálé előtt azt mondta neki az edző, Lenny Wilkens: „Lehet, hogy ez lesz David Robinson utolsó meccse a válogatottban. Most több játékidőt kaphatna.” O’Neal erre azt felelte, hogy persze, király, de ami ezután következett, arra aligha számított: „Egyáltalán nem is küldött be, csak kábé az utolsó két percre (a jegyzőkönyv szerint összesen öt percet játszott – a szerk.).” A 216 centis óriás elégedetlensége ugyan részben érthető volt, azonban a krónikákból azt sem szabad kihagyni, hogy Robinson 28 pontot és 7 lepattanót szerezve csapata legjobbjai közé tartozott.

Most tehát az I-75-ös autópálya mentén ott pihen valahol egy olimpiai aranyérem, hacsak meg nem találta azóta valaki. Egy olyan medál, amelynek vélhetően központi helye lenne Shaq amúgy sem szegényes vitrinjében, mivel ez az egyetlen ötkarikás aranya. Ami pedig az 1996-os csapatot illeti, O’Neal és Robinson mellett olyan nevek szerepeltek benne, mint Charles Barkley, Penny Hardaway, Scottie Pippen, Karl Malone, Reggie Miller, John Stockton, Hakeem Olajuwon, Grant Hill, Gary Payton és Mitch Ritchmond.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

Kaszkadőr? Minek! Ezek a színészek bevállaltak pár durva mutatványt

Elhivatottságukat hűen tükrözi, hogy mellőzik a kaszkadőrök segítségét a legveszélyesebb jelenetek forgatása közben is.

Kép
Életmód

A férfiak harmada nem elégedett a péniszméretével

Ráadásul ez gyakran nem tényleges méretproblémákra vezethető vissza, hanem testképzavarra.

Kép
Stílus

Csodásan elegáns kronográf az idei Concorso d’Eleganzára

Az A. Lange & Söhne pazar órával készült a világ talán leghíresebb és legpatinásabb autó-szépségversenyére.

Kép
Jármű

Két másodpercen belül gyorsul százra az MG prototípusa

Az EXE181-et egy 65 évvel ezelőtti kísérleti autó inspirálta – az sem volt éppen lassú.

Kép
Szórakozás

Szívmelengető az ok, amiért Tom Felton nem nézi a Harry Pottert

Nem arról van szó, hogy már a forgatás alatt meggyűlölte volna ezeket a filmeket. Épp ellenkezőleg.

Kép
Jármű

Autórevizor: Így vernek át, ha autót rendelsz

Csütörtökön napközben megcsörrent a telefonom. Aznap kb. a harmincadik hívás volt, és még nem volt dél. Hullafáradt voltam, hajtós volt a hét. Vidékről hívott egy hölgy, pénteken mennének megnézni/átvenni Budapestre egy korábban megrendelt autót. És az utolsó előtti pillanatokban úgy gondolták, jó ötlet lenne átvizsgáltatni. Mint az alábbiakból kiderül, életük egyik legjobb döntését hozták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!