Nemcsak A Hegy félelmetes, de 8000 kalóriás étrendje is

Thor Björnsson egy kőgolyóval
Forrás: Gilbert Carrasquillo/Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Trónok harca egykori Ser Gregor Clegane-je éppen az Arnold Strongman Classicra készül, márpedig azt nem lehet félvállról venni.

Az izlandi Hafþór Júlíus Björnssont, vagy becenevén Thort leginkább a Trónok harcából ismerhetjük – a szériában Ser Gregor Clegane-t, azaz A Hegy névre hallgató nagy erejű, kegyetlen lovagot alakította a negyedik évadtól kezdve. Mielőtt színészkedni kezdett, elsősorban profi erősemberként szerzett hírnevet, sőt ő volt az első, aki ugyanabban az évben megnyerte az Arnold Strongman Classicot, a World’s Strongest Mant és a Europe’s Strongest Mant is. Korábban profi kosarasként is jegyezték, de egy sérülés miatt abbahagyta a játékot.

A sporttal a színészi karrier kedvéért sem hagyott fel teljesen, sőt 2018 és 2020 között zsinórban háromszor nyerte meg az Arnold Strongman Classicot, világcsúcsokat is döntött. Noha 2020-ban úgy döntött, visszavonul, nem sokáig tartotta magát ehhez, és 2022-ben egy meghívásos versenyen visszatért, idén pedig újra ott lesz az Arnold Strongman Classicon. Ez persze kőkemény felkészülést igényel, ami nemcsak súlyok emelgetését jelenti, hanem szigorú étrendet is. Esetében ez persze közel sem koplalást takar: napi nyolcezer kalóriát visz be a szervezetébe, vagyis egy átlagembernek ajánlott érték többszörösét.

Személyi szakácsnak édesapját, Björn Þor Reynissont vette maga mellé, hogy biztosan olyan fogások kerüljenek a tányérjára, amiket szeret is. Reggelire tojást és csirke alaplével felöntött rizst fogyaszt, amit egy sajátos, skyrből (jellegzetes izlandi tejtermék), áfonyából és narancsléből álló shake-kel fojt le. Korábban inkább tejet ivott, de azt mondja, a túlzott fogyasztás gyulladásokat idézett elő nála.

A következő étkezése steakből, brokkoliból és rizsből áll, de ezek után is megiszik egy skyr-shake-et, ami elmaradhatatlan számára minden alkalommal. De ilyenkor már egy sportital is lecsúszik, hogy pótolja azokat a sókat, elektrolitokat, amiket felemészt a kemény edzés. A harmadik étkezésnél még több steak, zöldségek és rizs kerül az asztalra. Amikor eszik, semmi mással nem foglalkozik, nem nyomkodja a telefonját sem, hanem úgy koncentrál, mintha a munkáját végezné. Sőt, konkrétan annak tekinti az evést is. Ha gyorsabban megeszi, nem érzi közben, esetleg túl hamar telítve magát – így tud elég nagy mennyiségeket betolni.

Ebéd és vacsora közt a kedvenc nasija a lekváros, mogyoróvajas, banános pirítós – amúgy a hihetetlen sok elfogyasztott kalória mellett nagyon is szeret nassolni. Vacsorára aztán a felesége készít rib eye steaket, amihez zöldbab és ismét rizs párosul. Éjszaka aztán jöhet még egy kis steak, naná, hogy rizs, vegyes zöldség és némi avokádó.

(forrás: Men’s Health)

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!