Top 10: a magyarok kedvenc karácsonyi filmjei

Drágán add az életed képkocka
Forrás: Die Hard / Drágán add az életed!

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Drágán add az életed!, az Igazából szerelem és a Reszkessetek, betörők is dobogós.

Érdekesség, hogy a top 10-ben öt film az ezredforduló előtt készült. Csupán három született a 2000-es években - a Holiday, a Grincs és az Igazából szerelem -, és csak kettő - a Klaus és Az öt legenda - 2010 után.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

10. A Grincs

2000-ből A Grincs a lista tizedik helyezettje, melyben a Jim Carrey alakította titokzatos városlakó egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog.

9. Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban

A Reszkessetek, betörők! 2. lett a kilencedik. Az 1992-es filmben Kevin újra összefut a négybalkezes párossal. Ezúttal New Yorkban a Plaza Hotel elegáns termei romokban hevernek és teljes a káosz.

8. Karácsonyi lidércnyomás

A nyolcadik helyen a halloweeni lista hetedik helyezettje, a Tim Burton írta és Henry Selick rendezte animáció, a Karácsonyi lidércnyomás áll 1993-ból.

7. Az öt legenda

A toplista hetedik helyén a 2012-es Az öt legenda című kedves animációs mese található, melyben a négy őrző mellé csatlakozik Dér Jankó, hogy szembeszálljanak a gonosz Szurokkal.

6. Holiday

Hatodik lett a Holiday Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black főszereplésével. A 2006-os romantikus vígjátékban egy londoni és egy Los Angeles-i fiatal nő, két összetört szív akad egymásra a világhálón. Kitalálják, hogy otthont cserélnek, ám a pasimentes vakáció nem a tervek szerint alakul.

5. Ollókezű Edward

Ötödik helyen végzett az Ollókezű Edward Johnny Depp és Winona Ryder főszereplésével. Tim Burton 1991-ben készült, Golden Globe-ra és Oscarra jelölt kultfilmjének különlegessége, hogy ez bizonyult a legközkedveltebb halloweeni filmnek is.

4. Klaus - A karácsony titkos története

A negyedik legnépszerűbb karácsonyi film a 2019-es tökéletes mese, a gyönyörű, kedves, ötletes és vicces spanyol animáció, a Klaus - A karácsony titkos története, melyben egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét norvég városkába.

3. Reszkessetek, betörők!

1503 szavazattal és 86%-os értékeléssel dobogós lett John Hughes 1990-ben készült filmje, a Reszkessetek, betörők Macaulay Culkinnal a főszerepben. Kevint szülei otthon felejtik, miközben ők Párizsba utaznak karácsonyozni. A magára maradt kisfiú otthon százféle ravaszsággal és furfanggal bánik el két rablóval.

2. Igazából szerelem

A második helyen minden idők egyik legszerethetőbb, bárhányszor megnézhető romantikus vígjátéka, az idén húszéves Igazából szerelem végzett 1486 szavazattal. Richard Curtis filmje olyan sztárokat vonultat fel, mint Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman és Keira Knightley.

1. Drágán add az életed!

Az összesen tízezer szavazatból 1657-et kapott, 88 százalékos értékelést szedett össze, ezzel a Drágán add az életed! vezeti a listát. Minden idők egyik legjobb akciófilmje 1988-ból Bruce Willisszel a főszerepben. Az általa megformált John McClane mindent megtesz, hogy megmentse házasságát és az ünnepet. Ehhez egy 34 emeletes épületben macska-egér harcot kell vívnia egyedül egy sereg terroristával.


Ha a halloweeni listára is kíváncsi vagy, itt találod:

Olvasd el ezt is!

Forrás: Magyar Filmadatbázis / mafab.hu

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

Kaszkadőr? Minek! Ezek a színészek bevállaltak pár durva mutatványt

Elhivatottságukat hűen tükrözi, hogy mellőzik a kaszkadőrök segítségét a legveszélyesebb jelenetek forgatása közben is.

Kép
Életmód

A férfiak harmada nem elégedett a péniszméretével

Ráadásul ez gyakran nem tényleges méretproblémákra vezethető vissza, hanem testképzavarra.

Kép
Stílus

Csodásan elegáns kronográf az idei Concorso d’Eleganzára

Az A. Lange & Söhne pazar órával készült a világ talán leghíresebb és legpatinásabb autó-szépségversenyére.

Kép
Jármű

Két másodpercen belül gyorsul százra az MG prototípusa

Az EXE181-et egy 65 évvel ezelőtti kísérleti autó inspirálta – az sem volt éppen lassú.

Kép
Szórakozás

Szívmelengető az ok, amiért Tom Felton nem nézi a Harry Pottert

Nem arról van szó, hogy már a forgatás alatt meggyűlölte volna ezeket a filmeket. Épp ellenkezőleg.

Kép
Jármű

Autórevizor: Így vernek át, ha autót rendelsz

Csütörtökön napközben megcsörrent a telefonom. Aznap kb. a harmincadik hívás volt, és még nem volt dél. Hullafáradt voltam, hajtós volt a hét. Vidékről hívott egy hölgy, pénteken mennének megnézni/átvenni Budapestre egy korábban megrendelt autót. És az utolsó előtti pillanatokban úgy gondolták, jó ötlet lenne átvizsgáltatni. Mint az alábbiakból kiderül, életük egyik legjobb döntését hozták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!