A Napoli bajnoki címe buktatta le az olasz maffiózót

La Porta ünneplés közben
Forrás: Carabinieri Napoli

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Vincenzo La Porta a száz legveszélyesebb szökésben lévő olasz bűnöző egyike, robogóval próbált menekülni.

Az egyik leggyakrabban hallott idézet a focival kapcsolatban a Liverpool legendás menedzserétől, Bill Shanklytől származik: „Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.” Ha azt hinnénk, ez is csak közhely, gondoljunk csak bele abba, hogy a kolumbiai Andrés Escobart az 1994-es vébén vétett öngólja miatt szabályosan kivégezték, és ez csupán egyetlen példa. Tavasszal pedig, amikor a Napoli 1990 után végre újra megnyerte az olasz bajnokságot, az ünneplés során egy helyi maffiafőnök fia lett leszámolás áldozata.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A Napoli bajnoki címét itt dolgoztuk fel:

Úgy tűnik, a maffiózóknak nem volt szerencséjük a Napoli Scudettójával, a hatvanéves Vincenzo La Portát ugyanis szintén futball iránti imádata árulta el. A férfit Olaszországban a száz legveszélyesebb körözött bűnöző között tartották számon, immár tizenegy éve volt szökésben. Távollétében ítélték el egyebek mellett bűnszövetségben való részvételért és adócsalásért, valamint a nápolyi központú Camorrával, az egyik legkiterjedtebb és legnagyobb múltú bűnszervezettel való kapcsolatáért.

Azonban sokáig hiába keresték, nem találták. Mígnem a szenvedély elragadta, és úgy érezte, neki is kijár, hogy megünnepelje imádott csapata alaposan kiböjtölt sikerét. Egy görögországi – egész pontosan korfui – étterem teraszán izgulta végig a csapat meccsét, és örült nagyon a bajnoki címnek, csakhogy közben a helyszínen fotók is készültek, amelyek hamar a neten kötöttek ki. Állítólag ezt szúrták ki a nyomozók.

Egy másik jelentős elfogásról, Matteo Messina Denaro ügyéről itt olvashatsz:

Olvasd el ezt is!

A Carabinieri Korfu szigetére utazott, ahol aztán már könnyebb volt La Porta nyomára bukkanni. Amikor rátaláltak, a szökevény még megpróbált robogójával elmenekülni, de végül sikeresen megállították, görög kollégáik pedig letartóztatták. A meccs még májusban volt, azt viszont nem hozták nyilvánosságra, az elfogás mennyivel utána történt – úgy tudni, múlt pénteken kattant a bilincs a csuklóján. Mindenesetre a maffiózó ügyvédje elmondta, hogy védence többféle betegségben is szenved. Most börtönben várja a fejleményeket, ha Olaszország eléri a kiadatását, 14 évre kerülhet rács mögé.

Hogy pontosan mivel foglalkozott, és hogyan bujkált La Porta bő egy évtizeden keresztül, egyelőre nem tudni részletekbe menően. Egy korfui étterem-tulajdonos állítása szerint egy hónapja nála dolgozott séfsegédként – nem, nem arról a helyről van szó, ahova szurkolni ült be.

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!