A Napoli bajnoki címe buktatta le az olasz maffiózót

La Porta ünneplés közben
Forrás: Carabinieri Napoli

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Vincenzo La Porta a száz legveszélyesebb szökésben lévő olasz bűnöző egyike, robogóval próbált menekülni.

Az egyik leggyakrabban hallott idézet a focival kapcsolatban a Liverpool legendás menedzserétől, Bill Shanklytől származik: „Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.” Ha azt hinnénk, ez is csak közhely, gondoljunk csak bele abba, hogy a kolumbiai Andrés Escobart az 1994-es vébén vétett öngólja miatt szabályosan kivégezték, és ez csupán egyetlen példa. Tavasszal pedig, amikor a Napoli 1990 után végre újra megnyerte az olasz bajnokságot, az ünneplés során egy helyi maffiafőnök fia lett leszámolás áldozata.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A Napoli bajnoki címét itt dolgoztuk fel:

Úgy tűnik, a maffiózóknak nem volt szerencséjük a Napoli Scudettójával, a hatvanéves Vincenzo La Portát ugyanis szintén futball iránti imádata árulta el. A férfit Olaszországban a száz legveszélyesebb körözött bűnöző között tartották számon, immár tizenegy éve volt szökésben. Távollétében ítélték el egyebek mellett bűnszövetségben való részvételért és adócsalásért, valamint a nápolyi központú Camorrával, az egyik legkiterjedtebb és legnagyobb múltú bűnszervezettel való kapcsolatáért.

Azonban sokáig hiába keresték, nem találták. Mígnem a szenvedély elragadta, és úgy érezte, neki is kijár, hogy megünnepelje imádott csapata alaposan kiböjtölt sikerét. Egy görögországi – egész pontosan korfui – étterem teraszán izgulta végig a csapat meccsét, és örült nagyon a bajnoki címnek, csakhogy közben a helyszínen fotók is készültek, amelyek hamar a neten kötöttek ki. Állítólag ezt szúrták ki a nyomozók.

Egy másik jelentős elfogásról, Matteo Messina Denaro ügyéről itt olvashatsz:

Olvasd el ezt is!

A Carabinieri Korfu szigetére utazott, ahol aztán már könnyebb volt La Porta nyomára bukkanni. Amikor rátaláltak, a szökevény még megpróbált robogójával elmenekülni, de végül sikeresen megállították, görög kollégáik pedig letartóztatták. A meccs még májusban volt, azt viszont nem hozták nyilvánosságra, az elfogás mennyivel utána történt – úgy tudni, múlt pénteken kattant a bilincs a csuklóján. Mindenesetre a maffiózó ügyvédje elmondta, hogy védence többféle betegségben is szenved. Most börtönben várja a fejleményeket, ha Olaszország eléri a kiadatását, 14 évre kerülhet rács mögé.

Hogy pontosan mivel foglalkozott, és hogyan bujkált La Porta bő egy évtizeden keresztül, egyelőre nem tudni részletekbe menően. Egy korfui étterem-tulajdonos állítása szerint egy hónapja nála dolgozott séfsegédként – nem, nem arról a helyről van szó, ahova szurkolni ült be.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Stílus

Shoppingszemle: 10 szuper nyári ing 10 ezer forint alatt

Ezek között az ingek között könnyen lehet, hogy találsz majd olyan darabokat, amiket viszonylag gyorsan el is tudsz helyezni a mindennapjaidban.

Kép
Szórakozás

10 borzongató horrorjáték, ami leginkább a frászt hozta ránk

Sokan még feltelepíteni sem merték őket!

Kép
Szórakozás

Godzilla Minus One - Egy film, nemcsak szörnyrajongóknak

A laikus közönség és a kritikusok is elismerően beszélnek a moziról.

Kép
Stílus

Ennél egyszerűbben márpedig nem lehet nyakkendőt kötni

Ha egyszer megkötötted, azóta is arra vigyázol, nehogy kibontódjon, akkor ez a videó neked is szól.

Kép
Jármű

Ez nem SUV: terepjáró

A G Merci már elesett, de mi a helyzet a Land Rover Defenderrel? Vajon meg tudott maradni igazi terepjárónak?

Kép
Szórakozás

Toplista: Minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei - több százezer szavazat alapján!

A krimi és a thriller a legnépszerűbb filmes műfajok a világon. De vajon melyek minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!