Osram

Kép
Tech

Egyszer úgyis kelleni fog, és bánni fogod - Osram zsebbika

Akkor fogja az akkumulátor beadni kulcsot, amikor nagyon fontos lenne, hogy induljon a kocsi. Legkésőbb akkor eljutsz oda, hogy ez volt a legjobban elköltött pénzt valaha.

Kép
Tech

Látsz is, vagy csak nézel? – Osram Cool Blue Intense NextGen H4

Egy járműizzónál nem elég azt nézni, hogy megfelel-e a foglalatba, és a wattok is stimmelnek-e.

Kép
Jármű

Lábpumpa helyett, ha nem vádlira gyúrsz - Osram OTIR 6000 kompresszor

Idejét sem tudom, mikor találkoztam utoljára használható lábpumpával. Aztán rájöttem, hogy inkább kompresszort kellene keresnem.

Kép
Szórakozás

Tókerülés másképp – 5. rész: Villák, hekkek és egy utolsó sör a teraszon

A végéhez ért a balatoni bringakört bemutató cikksorozatunk. Az utolsó részben is szuper, de kevésbé ismert helyszíneket és vendéglátóhelyeket ajánlunk: Balatonföldváron érdemes felfedezni egy kisüzemi sörfőzde kínálatát, Zamárdiban beach foodot és ritka párlatkülönlegességeket kóstolhatunk, majd Siófokot elhagyva a világosi Magasparton inthetünk búcsút a tónak.

Kép
Szórakozás

Tókerülés másképp – 4. rész: A déli part nem is lapos

Az északi part izzasztó emelkedőin túl egy lazább, kevesebb szintkülönbséget hozó szakasz vár meditatív részekkel, egy kis időutazással, hosszú szabadstrandokkal és sok gasztrós élménnyel. A déli parton végigtekerve a Balaton egy egészen más arcát lehet megismerni, és ez már rég nem csak a retró hangulatról szól.

Kép
Jármű

Autóval nyaralni buli – így nem lesz belőle rémálom

Itt a jó idő, aki csak teheti, indul kirándulni, nyaralni. Sokan autóval teszik ezt, aminek számos előnye van: a magad ura vagy, nem kell járatokhoz igazodni, akkor és ott állsz meg, amikor és ahol kedved van. De pár dologra érdemes odafigyelni, hogy a kellemetlenségek ne keserítsék meg az életet.

Kép
Szórakozás

Tókerülés másképp – 3.: Tanúhegyek, borteraszok, chill

A Badacsony-Gyenesdiás szakaszra különösen igaz, hogy érdemes letérni a tó partvonalát többé-kevésbé követő bringakörről, és feltekerni egy borteraszra, felkapaszkodni a tanúhegyek szoknyájára, vagy megállni egy-egy finom falatra egy food trucknál.

Kép
Szórakozás

Tókerülés másképp – 2.: Pörgés és zen néhány km-en belül

A balatoni bringatúra második szakaszában átgurulunk Balatonfüreden, opcionálisan teszünk egy kitérőt a Pécselyi-medencébe és a Tihanyi-félszigetre, csobbanunk a szabadstrandokon és feltérképezzük a Balaton középső medencéjének kihagyhatatlan gasztrokínálatát, kerékpáros szemmel. A Balatonfüred-Badacsony szakasz következik.

Kép
Szórakozás

Nyaralás lakóautóval - mutatjuk, mire figyelj!

Lakóautózni nem csak saját autóval lehet, kezdőként viszont nehéz megítélni, hogy mi alapján válasszunk bérlésnél. Ilyen szemmel néztük meg Draskovics Andrisék lakóautóját, és faggattuk Andrist tapasztalatokról és tippekről.

Kép
Szórakozás

Tókerülés másképp

Alapvetően kétféle balatoni tókerülő létezik: az egyik a teljesítményre hajt, számolja a letekert kilométereket, míg a másik lelassulni, feltöltődni érkezik a tóhoz, akár egy teljes nyaralást a bringázás köré szervez csobbanással, gasztroélményekkel, kitérőkkel, kulturális programokkal. Utóbbiaknak, a slow-életérzés és a hedonizmus követőinek szól ötrészes cikksorozatunk, amelynek első fejezetében a Balatonakarattyától Csopakig tartó szakasz kimaxolásához adunk tippeket.