Eladó a Halálos rémületben Bond-autója

Aston Martin V8 a Bond-filmből
Forrás: RM Sotheby's

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Timothy Dalton ebben a moziban játszotta el először James Bondot, az Aston Martin V8 sokáig egy múzeumban állt.

James Bond karaktere idén kereken hetvenéves: Ian Fleming 1953-ban alkotta meg a 007-es ügynököt. A könyvek hamar népszerűek lettek, filmet pedig először 1962-ben vetítettek a brit kém főszereplésével: a Dr. No alapját a négy évvel korábban megjelent, azonos című kötet adta. Ma már huszonhét mozinál járunk, de mindeddig csupán hat színész alakíthatta Bondot. Ebben a sorban Timothy Dalton volt a harmadik, aki 1987-ben, a Halálos rémületben (The Living Daylights) sztárjaként mutatkozott be a szerepben.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Aston Martin V8 műszerfal
forrás: RM Sotheby's
Nagyon szépek a részletek ezekben az Astonokban

Most ennek a filmnek egy igen fontos ereklyéje, James Bond autója kerül kalapács alá. Egy Aston Martin V8-ról van szó, amely az RM Sotheby's aukciósháznál vár sorsára. A forgatások során összesen négy ilyen autót használtak, az egyik nyitható tetejű Volante volt, amelyet aztán átalakítottak kupévá. Ilyen Aston V8-as szerepelt azokban a jelenetekben is, amikor a titkos ügynököt Lada 2103-assal, azaz Ezeröcsivel hajkurászták.

A Q Branch természetesen egy sor menő kiegészítővel felszerelte az Astont, mint például sítalpakkal, szöges gumikkal és rakétahajtóművel. A leírás szerint ez konkrétan az a példány, amelyik a havas hegyi hajszában vett részt, egy robbanás következtében a puszta felnin kente neki a 007-es, mígnem egy hótorlasz megállította, ezért az önmegsemmisítőt kellett aktiválnia.

Ez volt az a jelenet:

Igazából persze nem robbant fel az autó – a négy igazi Aston Martin mellett több, csupán kellékként bevetett replikát is építettek, az ilyen durva pusztulás azoknak jutott osztályrészül. Ehelyett a filmet jegyző EON Productions még sokáig megtartotta az eredetit, és csak mintegy tíz év után passzolták el egy neves gyűjtőnek, a Cars of the Stars Motor Museumot megalapító Peter Nelsonnak. Nelson csomagban vásárolt, a négy V8-ból hármat is megkaparintott. Annyi szépséghibája volt a dolognak, hogy a hegyen hófalba rohanós képsorok forgatásához a motort és a váltót kiszerelte a stáb. Ezek az alkatrészek még akkor is hiányoztak, amikor Nelson kilenc évvel ezelőtt továbbadta az addig a múzeumában kiállított kocsit.

Ekkor egy amerikai gyűjtőé lett, aki viszont mindent megtett, hogy újra működőképes legyen az Aston. Szerzett bele motort, egy karburátoros, V540 jelzésű V8-as került bele, hozzá pedig egy ZF ötfokozatú kézi váltó. Önerejéből 35 év után volt képes újra mozogni a kocsi. Az alján található korróziót felszámolták, az orr-részt újrafényezték, és egy nagyobb szervizt is elvégeztek, hogy minden rendben legyen. A filmben látott középbokszot újragyártották, így az önmegsemmisítőt sem kell nélkülözni, bár az jó eséllyel igazából nem működik – reméljük. A rakétahajtóművet is piszkálták egy picit, így most már nemcsak dísz, hanem tényleg elő lehet belőle csalni lángnyelveket.

Rakétahajtómű
forrás: RM Sotheby's
Egy kis vagánykodás a lángnyelvvel jöhet?

Az autót augusztus 18-án árverezik el, a becslések szerint egészen felfoghatatlan összeget érhet: 1,4-1,8 millió dollárt, vagyis 480-615 millió forintot remélnek érte. Érdekesség, hogy Aston Martin V8-at egy másik Bond-filmben is megfigyelhettünk, egészen pontosan a legújabb, 2021-es Nincs idő meghalniban, ugyanazzal a rendszámmal, mint amit 1987-ben is viselt.

Lapozd végig galériánkat még több képért:

Galéria / 9 kép

Aston Martin V8 a Halálos rémületben c. filmből

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Különleges illatok, amiket autógyártóknak köszönhetünk

Nemcsak luxusmárkák készítenek exkluzív parfümöket, olykor teljesen hétköznapi márkák is belevágnak.

Kép
Jármű

Vége a találgatásnak: itt az új Bugatti hiperautó, a Tourbillon

A Veyron és a Chiron után itt a következő über-sportkocsi, amely szakít a W16-os hagyományokkal.

Kép
Jármű

5 izgalmas autós kirándulás, amit nem érdemes kihagyni idén nyáron

Amikor Magyarországon el akarunk jutni valahova, jellemzően a leggyorsabb megoldást, azaz az autópályákat és főútvonalakat választjuk. Vannak azonban olyan különlegesen szép autós útvonalak, amikért érdemes valamivel hosszabban vezetni – és akár önmagukban is megérnek egy hétvégi kirándulást.

Kép
Tech

Zenekedvelők előnyben: nyolc hangszórós táblagép a Lenovótól

A Lenovo Tab Plust kifejezetten a zene szerelmeseinek szánták. A táblagép önálló Bluetooth-hangszóróként is használható.

Kép
Tech

Videójáték lesz a 90-es évek kultklasszikusából

A Csillagközi invázió alapján készült játéknak már a megjelenési dátuma is megvan.

Kép
Szórakozás

Rablótámadás miatt került kórházba Roby Baggio

Az olasz futball-legenda családjával nézte az olasz–spanyol Eb-meccset, amikor fegyveresek törtek be otthonába.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!