Európa legjobb pizzériája Spanyolországban van, de...

A Sartoria Panatieri pizzája
Forrás: Sartoria Panatieri / Facebook

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Na jó, azért ebben van egy kis csavar, nem véletlenül nem az olaszoké az érdem.

Ha pizza, akkor Olaszország, ugye? És mi van, ha azt mondom, a legjobb pizzéria márpedig Spanyolországban van? Furcsa, de máris megmagyarázom. Létezik egy nemzetközi pizzakalauz, az 50 Top Pizza, amit olaszok készítenek. Minden évben ezer névtelen ellenőrük járja kontinensünket, kóstolja a pizzákat, hogy aztán tapasztalataikból összeálljon egy rangsor, a legkiválóbb konyhákat listázva. Idén a következő lett a sorrend:

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

1: Sartoria Panatieri: Barcelona, Spanyolország

2: Bæst: Koppenhága, Dánia

3: 50 Kalò: London, Egyesült Királyság

4: Via Toledo Enopizzeria: Bécs, Ausztria

5: Pizza Zulù: Fürth, Németország

6: Fratelli Figurato: Madrid, Spanyolország

7: Forza: Helsinki, Finnország

8: Napoli on the Road: London, Egyesült Királyság

9: nNea: Amszterdam, Hollandia

10: La Balmesina: Barcelona, Spanyolország

Vagyis a legjobb tízből három spanyol, két angol, és egy sem olasz. Ez úgy lehetséges, hogy saját országukat nem versenyeztetik az 50 Top Pizza megalkotói. Pontosabban de, összemérik, csak éppen az egy külön versengés, kizárólag Itália pizzakészítői szerepelnek benne, míg az összes többi európai ország egy másik kalapba kerül. Ki tudja, talán ez is egy finom jelzése annak, hogy az igazi olasz pizza egy másik szint?

De hogy a győztesről is essen szó: a barcelonai Sartoria Panatierit ketten viszik: Rafa Panatieri és Jorge Sastre. Előbbi olasz felmenőkkel rendelkezik, de Brazíliában született, eredetileg állatorvosként végzett, de inkább szakács lett, séfként dolgozott Dél-Amerikában és Olaszországban is. Barcelonában aztán a Michelin-csillagos Nectari konyháján is tevékenykedett, mielőtt megnyitotta saját pizzériáját. Díjnyertes pizzát is kínálnak Salsa de tomates cherry asados, mozzarella y holandesa de albahaca néven, ez egy fatüzelésű kemencében készült, paradicsomos alapon mozzarellát, sült cseresznyeparadicsomot, bazsalikom hollandit kínál 4800 forintnyi euróért.

A zsűri szerint egyébként továbbra is a nápolyi stílusú pizza a legnépszerűbb – azaz a vékony tésztájú, ropogós, a széleken vastagabb karimával rendelkező fogás. De ők nem kimondottan ezeket keresik, lehet az étel bármilyen stílusú, ha van karaktere, finom, és az sem lényegtelen, hogy a hely, ahol kínálják, legyen barátságos és kellemes.

Ha érdekel a gasztronómia, érdekes cikkeket találsz az InStyle Men nyomtatott számában is. Keresd az újságárusoknál!

Kép

Forrás: CNN

CNN

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!