1108 lóerővel görbíti a teret a legdurvább Porsche Taycan

Porsche Taycan Turbo GT
Forrás: Porsche

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Taycan Turbo GT még az eddigi csúcsmodellre, a Turbo S-re is ráemel bő 150 lóerőt. És akkor a Weissach-csomagról még nem beszéltünk.

A Porsche Taycan alapvetően egy gyors, sportos autó, de hát milyen is lenne egy Porsche? Eddig a Turbo S jelentette a kínálat tetejét a maga 952 lóerős csúcsteljesítményével – ez rajtautomatikával, valamint a rövid ideig használható, maximum tíz másodpercig élvezhető overboost bekapcsolásával érhető el, de a hosszútávon rendelkezésre álló 775 lóval is odébb lehet azért gördülni. Most viszont végre leleplezték az igazi megőrülést, a Turbo GT-t, amely még erre is ráemel egy nagy szívlapáttal.

A GT alapból 789 lóerőt tud, ami ugyan nem olyan sokkal tűnik többnek, de rajtprogrammal máris 1033 lóval csavarja fel az aszfaltot, és két másodpercig még akár az 1108 lóerő is előbújik belőle. Oké, ez ebben a formában leginkább egy erődemonstrációnak nevezhető, de azért annak meggyőző. Ehhez még laza 1340 newtonméteres nyomaték is párosul. Ez a gyakorlatban 2,3 másodperces nulla-százat tesz lehetővé, de a Weissach-csomagos kivitelnél még egy tizedet faragtak ebből: 2,2 alatt van álló helyzetből százon. A vége 305 km/h.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Porsche Taycan Turbo GT
forrás: Porsche
A Weissach-csomagban például nem szerepelnek hátsó ülések

A hajtásrendszerről sok konkrétumot nem árultak el, nem tudni, vannak-e lényeges változtatások, viszont a 600 amperes invertert 900 amperesre cserélték, és bevetették a szilícium-karbidos technológiát is. Mindezeknek köszönhetően nemcsak nagyobb teljesítményt, hanem nagyobb hatótávot is sikerült elérni, a WLTP mérési ciklus szerint 555 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel a Turbo GT.

Könnyebb is lett a GT mint az S – ez a Weissach-csomag esetében a sok szénszálas alkatrésznek köszönhetően akár 75 kilogrammot is jelenthet, ami nem kevés ebben a kategóriában. A Pirelli P Zero Trofeo R gumikat 21 colos kovácsolt felnikre húzták, ezek mögött pedig karbon-kerámia fékek figyelnek, és gondoskodnak a megállásról. Az autó megkapta a Porsche Active Ride futóművét is, amelyet kimondottan a típushoz hangoltak, és az aerodinamikán is reszeltek, hátra például adaptív szárny is került. Azt, hogy mennyire potens a gép versenypályán, máris két komoly időeredménnyel támasztották alá: Laguna Secában 1:27.87-et mentek vele, ami a villanyhajtású szériaautók körében rekord, míg a Nordschleifén 7:07.055-ös kategóriacsúccsal vertek rá 26 másodpercet a Performance-csomagos Turbo S-re.

Porsche Taycan Turbo GT körrekord
forrás: Porsche
Két izmos körrekorddal a marketinget be is izzították

Az indulóár 250 ezer euró, azaz közel 99 millió forint körül alakul, de legalább a Weissach-csomagért elvileg nem kell külön fizetni.

Nézd meg jobban:

Galéria / 19 kép

Porsche Taycan Turbo GT

Megnézem a galériát

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

Autórevizor: Így vernek át, ha autót rendelsz

Csütörtökön napközben megcsörrent a telefonom. Aznap kb. a harmincadik hívás volt, és még nem volt dél. Hullafáradt voltam, hajtós volt a hét. Vidékről hívott egy hölgy, pénteken mennének megnézni/átvenni Budapestre egy korábban megrendelt autót. És az utolsó előtti pillanatokban úgy gondolták, jó ötlet lenne átvizsgáltatni. Mint az alábbiakból kiderül, életük egyik legjobb döntését hozták.

Kép
Életmód

4 alvástípus: te melyikbe tartozol?

Egy friss kutatás segít besorolni magunkat a megfelelő kategóriába, és megmondja, mit jelent ez az egészségünkre nézve.

Kép
Szórakozás

Schwarzenegger: „A rivalizálás Stallonéval előre vitt”

A testépítőből lett színész egy friss interjúban ismerte el, sokat köszönhet kollégájának.

Kép
Szórakozás

Patrick Stewart Star Trek-jelmeze komoly problémákat okozott a színésznek

Sir Patrick Stewart Grammy-díjas brit színész a BBC Radio 1 műsorában nyilatkozott róla, hogy a Star Trek sorozat Picard kapitányaként milyen megpróbáltatásokat kellett kiállnia a forgatásokon.

Kép
Szórakozás

Minden évben meglepte kollégáit A farm, ahol élünk sztárja

Michael Landon igazi úriember volt, nem sajnálta idejét és energiáját, hogy másoknak örömöt szerezzen.

Kép
Életmód

50 nőt perelt be, mert azt mondták, rossz vele randizni

A hölgyek egy Facebook-csoportban rossz partiként említik a férfit. Sok pénzt követel a sérelemért.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!