Irodalom

Kép
Szórakozás

Félelem és reszketés Iklódbördőcén

A rézfaszú bagoly nincs benne, s gyakorlatilag ez az egyetlen hibája a könyvnek. A Bestiarium Hungaricum zseniális szakmunka - a magyar mitológia rossz arcú lényei találkoznak a vészterhes jelennel.

Kép
Szórakozás

Tökéletes otthoni kávé? Nem lehetetlen!

Azt hiszem, még most, az első igazi bekezdés előtt főzök egy feketét, mert ahogy belemélyedek James Hoffmann könyvébe, tudom, koffeinhiányom lesz.

Kép
Szórakozás

Milyen mély az oroszok csapdája?

Vannak napok, amikre hosszú évek távlatából is emlékezünk. Pontosan fel tudjuk idézni, mit csináltunk aznap, hogyan indult, miként folytatódott.

Kép
Szórakozás

13 milliót érő Micimackó-vázlat került elő egy fiókból

A rajzot maga E. H. Shepard készítette 1958-ban, de lényegében ugyanez az illusztráció szerepelt az 1926-ban kiadott könyvben is.

Kép
Otthon

Itt született James Bond – 007-es vakáció Jamaicán

Ian Fleming a karibi szigeten alkotta meg a leghíresebb titkos ügynököt, most a Goldeneye várja itt a James Bond-rajongó nyaralókat.

Kép
Tech

Írók indítottak petíciót a mesterséges intelligencia ellen

Margaret Atwood és Suzanne Collins is aláírta a nyílt levelet, azt akarják elérni, hogy a mesterséges intelligencia ne utánozza őket szabadon.

Kép
Szórakozás

Férfinak lenni, pasinak maradni

Nyári olvasmány, férfitémában – két könyvet ajánlunk, amelyek gyakorlatilag ugyanarról szólnak, igaz, nagyon eltérő aspektusból közelítve ahhoz, ami mindannyiunkat megmozgat, még akkor is, ha nem merjük vagy nem akarjuk megfogalmazni.

Kép
Szórakozás

Tartótisztek: a magyar múlt sötét oldala

Ahhoz, hogy valahogy elbotorkáljunk a jelenben, tényleg illene ismerni a múltat. Sajnos ez Magyarországon nem is olyan egyszerű, hiszen mifelénk úgy kenik el rutinból a történelmet, mint valami olvadófélben levő vajat. Arra, hogy milyen volt a valós alak, az eredeti állapot, nagyon kevesen emlékeznek – éppen ezért elképzelhetetlenül fontos az a munka, amit Tabajdi Gábor végzett legújabb könyve kapcsán.

Kép
Otthon

Eladó a sziget, ahol Agatha Christie alkotott

A népszerű krimiíró, Agatha Christie Burgh Islanden vetett papírra kettőt is legismertebb művei közül.